Mezopotamya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: Okulumuzu ülkemizin en iyi yükseköğretim kurumlarına, her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren. sosyal ve kültürel etkinliklerle adından söz ettiren, araç- gereç ve donanım bakımından çağdaş düzeyi yakalamış, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilere eş değer normlarda eğitim veren güçlü bir eğitim kurumu yapmaktır. Ayrıca teknolojiyi yakından takip eden, üretken, yenilikçi, topluma duyarlı bireyler yetiştirmek.

Misyon: Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, Türk Milletinin ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen; ailesini, vatanını, milletini seven; hür ve bilimsel düşünce gücüne sahip, insan haklarına sahip, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, ülkemizin ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına katkıda bulunacak bireyler yetiştirmektir. Mesleki ve Teknik Eğitim kurumu olarak; öğrencileri toplumun istek ve ihtiyaçları doğrultusunda, sağlıklı, bilinçli, sorumluluk duygusuna sahip, ekonomik hayat için gerekli bilgi ve gecerileri kazanmış, ilgi ve yetenekleri ölçüsünde iş alanlarına ara insan gücü olarak hazırlamak ve çağdaş birer insan olarak yetişmelerini sağlamaktır.

Başarılar:

Yabancı Dil: